Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Fredagslyx

Andreas Grube  |  Publicerad 2013-12-20 09:37  |  Lästid: < 1 minut

Idag testade vi den så kallade ”fredagskassen” från Cajsa Warg – en butik här i Stockholm som är någon slags blandning av delikatessbutik och vanlig livsmedelsaffär. Det vill säga de säljer bra produkter men tar samtidigt extra bra betalt för vanliga saker som smör och mjölk…

Hur som helst: Fredagskassen kostar 250 spänn och innehåller en ordentlig måltid för två. Idag stod entrecôte, färsk pommes, bearnaise och tomatsallad på menyn. Köttet var toppklass och fritesen blev grymt krispiga och fina med lite olja i ugnen.

entrecote520
Till det korkade jag upp en flaska Châteauneuf-du-Pape – perfekt vin tillsammans med kraftigare kötträtter, både grillat och grytor. Châteauneuf-du-Pape ligger i de södra delarna av Rhône i Frankrike, och här görs vinerna i huvudsak på en druva som heter Grenache, vilket ger viner med kryddig kraft och fina smaker av både mörka bär (tänk björnbär, plommon) och lite örter.

Vi valde den här, från Château Mont-Redon (nr 2811, 235 kr), men det finns både billigare och dyrare alternativ från samma område. Suveräna vinterviner!

montredon520
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-12-23 09:41