Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Fredagsvinet (på en lördag)

Jaja, det är lördag när jag skriver det här – men saker kom emellan så jag hann aldrig få ner de här raderna innan klockan passerade midnatt. Det här är i alla fall vad som korkades upp här hemma igår: Le Hurlevent Chateauneuf-du-Pape (nr 2291, 161 kr).

Annons

Jag älskar Chateauneuf-du-Pape (som så många andra) och jag tycker att den här levererar på en mycket bra nivå för sitt pris: massor av mörka bär, ett bra sting av krossade hallon och en fin kryddighet i eftersmaken. Egentligen aningen för syltig för min personliga smak men jag är ändå väldigt förtjust i den – på det stora hela är den med sin lite enklare stil en lysande ”hus-Chateauneuf” i min bok.

Det här vinet görs till 80 procent på druvan Grenache (de övriga 20 procenten lika delar Syrah och Cinsault), en druva som är karaktäristisk  just för södra Rhône men som även används flitigt i bland annat Spanien (då under namnet Garnacha) och Australien. Passar allra bäst till kötträtter av det kraftigare slaget: grillat och välkryddat, vilt eller mustiga grytor.

CdP_Hurlevent520

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar