Hoppa till innehåll

Gratis vin för alla i italiensk vinfontän

Törstiga prilgrimsvandrare – och andra – kan från och med nu få sig ett gratis glas vin i en nyligen invigd vinfontän i Caldari di Ortona, längs den populära pilgrimsleden Cammino di San Tommaso i italienska Abruzzo. Varje år vandrar tusentals turister här för att besöka staden Ortonas katedral där resterna av Thomas, en av … Continued

wine_fountain
Törstiga prilgrimsvandrare – och andra – kan från och med nu få sig ett gratis glas vin i en nyligen invigd vinfontän i Caldari di Ortona, längs den populära pilgrimsleden Cammino di San Tommaso i italienska Abruzzo.

Varje år vandrar tusentals turister här för att besöka staden Ortonas katedral där resterna av Thomas, en av Jesus lärjungar, sägs vara begravda. Och nu har vingården Dora Sarchese i samarbete med organisationen Cammino di San Tommaso, som underhåller pilgrimsleden, bestämt att vandrarna ska kunna släcka törsten med ett glas vin på väg mot katedralen.

Det här är inte den enda vinfontänen i Italien, men den ska vara den första hittills som är tillgänglig dygnet runt året om, och som är tillgänglig för alla.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.