Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Guld, platinum, diamanter – och sprit

Andreas Grube  |  Publicerad 2014-04-01 09:27  |  Lästid: 2 minuter
mendis_coconut_brandy

Tidningen The Drinks Business har gjort en lista över världens dyraste spritflaskor. På fjärde plats hamnar den här ovanför: Mendis Coconut Brandy. När den släpptes 2007 såldes den i numrerade och signerade flaskor för ungefär 6,5 miljoner kronor styck.

Trea på listan ligger Scottish Diva Vodka, som räknas som världens dyraste vodka med sitt flaskpris på cirka 7 miljoner kronor. Personligen tycker jag att den ser ut som en billig fjortisparfymflaska, men hey, tänk vad lite ädelstenar och kristaller kan göra:

scottish_diva_vodka

Flaskan här nedanför rymmer cognacen Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne – en cognac som lagrats på fat i över 100 år. Själva flaskan väger åtta kilo och är gjord i guld och platinum och smyckad med 6 500 diamanter. Den blir din för ungefär 13 miljoner kronor:

henri_dudognon

Och så – tadaa! – världens dyraste flaska sprit: Pasión Azteca Tequila. Rätt snarlik cognacen här ovanför va? Det beror på att det är samma firma, Ley .925, som ligger bakom den. En flaska i vitt guld och platinum, och givetvis täckt med diamanter. Prislappen på ungefär 23 miljoner kronor gör att det knappast är en tequila man har sin första charterfylla på:

tequila_520
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar