Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Här är påskens bästa öl

basta_paskolen
Dags för påsk – och dags för en rejäl laddning säsongsöl på Systembolagets hyllor. Jag har botaniserat runt i utbudet och framför allt fastnat för de här fem:

Oppigårds Easter Ale (nr 1374, 27,80 kr). Gör sig tyvärr inte lika bra på fat, men på flaska är det här helt klart en av årets höjdare. Klunkvänligt och rättframt, med toner av sirap, tallbar och lite tropisk frukt. Fungerar bra både som törstsläckare och som ackompanjemang till påskmaten.

Annons

Pumpviken Påsköl (nr 1341, 30,30 kr). Ett lätt och snällt öl, som kommer att passa sillen och laxen fint med sina toner av nötter, bröd och apelsin.

Dugges Påsklager (nr 1395, 20,10 kr). Det här göteborgsbaserade bryggeriet gör mig sällan besviken, och inte heller den här gången. Det här är en riktigt snygg mörk lager med mustiga smaker av kaffe, rågbröd, sirap och torkad frukt. Passar finfint till köttbullar, prinskorv och annat köttigt.

S:t Eriks & Mathias Dahlgren Påsköl (nr 1302, 19,90 kr). Stjärnkrögaren Mathias Dahlgren och mästerbryggerskan Jessica Heidrich fortsätter skapa bra grejer ihop. Tydlig maltighet, torr brödighet och knäckiga toner av farinsocker.

Electric Nurse Easter Porter (nr 1399, 27,90 kr). Rejält smakrik med massor av kaffe, choklad och lakrits – men samtidigt hyfsat lätt och fräsch tack vare låg alkoholstyrka (4,2%) och snygga topptoner av citrus.

Läs också: Snapsen som förgyller påskmiddagen.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar