Hoppa till innehåll

Här är Stockholms bästa kvarterskrog just nu

Grattis alla stockholmare som gillar smörrebröd, tjeckisk öl och kvalitetsbrännvin. En av stans roligaste krogar i det enklare kvarterssegmentet just nu är Två Små Svin i Årsta. Lokalen är liten och oansenlig – men mysig – och ligger i en hörna precis vid Årsta torg. Men tro mig, lämna innerstan och hoppa på första bästa … Continued

tva_sma_svinGrattis alla stockholmare som gillar smörrebröd, tjeckisk öl och kvalitetsbrännvin. En av stans roligaste krogar i det enklare kvarterssegmentet just nu är Två Små Svin i Årsta.

Lokalen är liten och oansenlig – men mysig – och ligger i en hörna precis vid Årsta torg. Men tro mig, lämna innerstan och hoppa på första bästa buss hit. Du kommer inte bli besviken.

Här är det vällagade danska smörrebröd som står på menyn, allt från klassiker som rökt ål, gubbröra, rostbiff och varmbakad leverpastej till chevré chaud, lammchorizo och stångkorv. Tjeckiskt öl serveras i rejäla stop tillsammans med den lille i spetsiga glas.

Be personalen om hjälp med brännvinsvalet så får du det perfekta valet till varje rätt.

Jag har hört talas om det här stället ett tag, men aldrig tagit mig hit förrän nu i dagarna. Och jag kommer snart att åka tillbaka. En riktigt härlig matupplevelse. Rustik och vällagad.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.