Hoppa till innehåll

Här är Sveriges bästa kändisviner

Jag har den stora glädjen att få sitta med i provningspanelen för vinmagasinet Världens Viner, och härförleden deltog jag i en stor provning av svenska kändisviner – rent av Sveriges största kändisprovning. Givetvis gjordes provningen helt blint – alla flaskor kläddes in i folie – helt enkelt för att ingen i provningspanelen skulle låta sina … Continued

sveriges_basta_kandisviner
Jag har den stora glädjen att få sitta med i provningspanelen för vinmagasinet Världens Viner, och härförleden deltog jag i en stor provning av svenska kändisviner – rent av Sveriges största kändisprovning.

Givetvis gjordes provningen helt blint – alla flaskor kläddes in i folie – helt enkelt för att ingen i provningspanelen skulle låta sina omdömen styras av fördomar. För absolut, jag erkänner villigt: jag skulle säkerligen påverkas av huruvida det stor Maria Montazami eller P.Lex på etiketten.

Hur som helst, segrarna i respektive kategori blev:

Rosé

Lasse Stefanz Rosé (nr 78126, 91 kr, BS). Rödbärigt och med viss stjälkighet som ger karaktär.

Mousserande

The Per Gessle selection Cuvée The Pleaser (nr 77655, 310 kr, BS) hem segern. Härlig brödighet och jästighet och med tydliga champagnesmaker.

Vitt

Ronnie Hellström Villa Tabernus Cuvée White 2012 (nr 75287, 91 kr, BS) med sin blommiga och fruktiga doft, tropiska fruktsmak och lätta pepprighet.

Rött

P.Lex Appassivo Nero d’Avola (nr 71075, 99 kr): Fina toner av mörka bär, vanilj och lite kryddor. Fin syra och rejäla tanniner, elegant och stramt.

Läs hela resultatet av kändisprovningen här – och se hela listan på kändisfynden.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.