Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: Alkoholfria fullpoängare

helgbuteljer_alkoholfria

Alkoholfria – eller lågalkoholhaltiga – alternativ fortsätter att vara en svinstark trend. Bara förra året ökade försäljningen av alkoholfritt med nästan tio procent på Systembolaget. Extra roligt är att det faktiskt finns en hel del som också är grymt gott, och som fungerar med mat:

Annons

Roomi (nr 1923, 89 kr) är en vinliknande must gjord på svarta vinbär och aroniabär, producerad av Grangärde Musteri i Dalarna. Tanken med den här drycken har varit att skapa ett fylligt alternativ till rödvin – och de har lyckats rätt bra. Frisk syra, svarta vinbär med lite trä och mynta. Fungerar fint med helgrillad fläskfilé eller en ostbricka.

Nanny State (nr 1947, 12, 90 kr) är en bärs som produceras av roliga BrewDog och levererar duktigt med humlebeska och toner av bröd, örter, apelsin och aprikos. Drick den till en fetare fågel, eller varför inte lite lamm.

Maglehem n:o 4 (nr 99464, 48 kr) är en äppelmust med både mycket frukt och en hyfsad syra. Doftar och smakar av röda äpplen tillsammans med gräs, örter och lite citrus. Lysande som aperitif men fungerar också till exempelvis fisk.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar