Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: Bästa midsommarsnapsen

helgbuteljer_snapsar

Midsommar står för dörren och eftersom det är lite si och så med systemets öppethållande öser vi på med väsentligheterna redan idag: bästa nubbarna till midsommarfirandet.

Östgöta Sädesbrännvin (nr 16, 199 kr). En av mina personliga snapsfavoriter. Mild och lite whiskyliknande, med en lätt touch av honungssötma. Passar bra både till sillunchen och den nattliga vickningen med Janssons frestelse.

Annons

Løitens Aquavit (nr 60, 182 kr). Stor och kryddig nubbe med smak av kummin, anis, fänkål tillsammans med en fin sherryton. Gör sig allra bäst till den inlagda sillen, men är också en bra allroundsnaps.

O.P. Anderson (nr 42, 261 kr). En riktig klassiker i sammanhanget, med all rätt. Sveriges äldsta akvavit är sillbordets bästa vän: aromatisk, kryddig, stor och elegant.

Läckö Slottsaquavit (nr 33, 199 kr). Ren och fräsch med tydlig smak av dill och en lätt klang av kummin. Den här plockar du med fördel fram om du har skaldjur, till exempel färska svenska räkor, på midsommarbordet.

Örtagårdsbrännvin (nr 86738, 200 kr, beställningssortimentet). Bjuder på riktigt härliga dofter och smaker av timjan och rosmarin. Fungerar inte minst alldeles lysande till midsommarkvällens örtkryddade och grillade köttbit.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar