Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Helgbuteljer: Bästa oktobernyheterna

Andreas Grube  |  Publicerad 2014-10-03 06:00  |  Lästid: < 1 minuter
helgbuteljer_oktobernyheter

Idag släpps en hel del kul i Systembolagets tillfälliga och mer exklusiva sortiment. Här har jag valt ut tre grymma flaskor som det nog är bäst att handla snabbt om man vill hinna lägga vantarna på dem:

My Antonia Birra del Borgo (nr 11674, 33,90 kr). Stor och fyllig öl – men ändå lättklunkad och läskande. Fin beska och skönt kryddiga toner (tänk timjan och rosmarin), citrusfräschör och viss brödighet. Den här ölen dricker jag helst på egen hand, men den kan också lätt matcha inte alltför kryddiga kötträtter.

Marin Langhe Bianco Fontanafredda (nr 95060, 119 kr). Från Piemonte i Italien, gjord på riesling och nascetta. Rejält frisk och mineralisk med massor av gula äpplen, päron, mogen citrus och lite honung i doft och smak. Servera till fisk eller lättare rätter på kyckling.

Dehesa La Granja (nr 90032, 129 kr). En spansk höjdare från Kastilien-Léon. Läckert kryddig med mycket mörka körsbär, charkuterier, kakao och tobak i doft och smak. Det här vinet gör sig allra bäst med en bit mat, och här är det rustika rejäla kötträtter som gäller. Varför inte vilt?

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-06 14:34