Helgbuteljer: Bästa vita till kräftorna
Andreas Grube |
Publicerad 2015-08-14 08:00 |
Lästid: < 1 minuter
Att dricka vitt vin till kräftor tycker jag är magiskt gott. Här är några riktigt prisvärda tips som piggar upp kräftskivan:
Bourgogne Blanc Kimmeridgien (nr 5521, 99 kr). En lätt rökig mineralitet, bra syra och gott om citrustoner. Ett vin som både lirar bra med de salta kräftorna och fräschar upp munnen vid varje klunk.
Brennfleck Silvaner Kabinett Trocken (nr 5376, 101 kr). Härligt fruktigt och mineraliskt. Sötaktig citrus och en lätt kryddighet.
Cidre Biologique Brut (nr 1803, 49 kr). Ja jag vet, det här är en cider och inte ett vitt vin. Men slänger in den som en bonus här. Torrt, äppligt, örtigt och med schysst citrusfräschör. Fräscht och läskande.
Uppdaterad 2023-11-06 13:18