Hoppa till innehåll

Helgbuteljer: Dagens bästa i nyhetssläppet

Ett riktigt kul småpartisläpp idag, med många goda grejer som är värda att läggas i korgen. Här är tre av mina toppar. Rêve Pecorino Velenosi 2014 (nr 99564, 149 kr). Vitt vin av det fylligare slaget, gjort på druvan pecorino. Här är det mogna och sötaktiga toner som gäller: gula äpplen, lite tropisk frukt som … Continued

helgbuteljer_v40Ett riktigt kul småpartisläpp idag, med många goda grejer som är värda att läggas i korgen. Här är tre av mina toppar.

Rêve Pecorino Velenosi 2014 (nr 99564, 149 kr). Vitt vin av det fylligare slaget, gjort på druvan pecorino. Här är det mogna och sötaktiga toner som gäller: gula äpplen, lite tropisk frukt som fysalis och mango, citrusskal och nötig fatighet. Perfekt till en panerad fiskbit med skirat smör och pressad citron.

Bourgogne Rouge Benjamin Leroux 2014 (nr 90089, 219 kr). Fjäderlätt och elegant skolbokspinot med hallon, smultron, svartpeppar och lite ljus choklad. Syran sitter som en smäck och eftersmaken är lång och välbalanserat. Kanonvin.

Château Vieux Gabarey Cru Artisan 2012 (nr 90046, 269 kr). Fenomenal budgetbordeaux som är väldigt tillgängligt och drickbart trots sina förhållandevis unga år. Bra djup, balans och komplexitet. Servera till klassiskt brasseriekäk som biff, pompa och bea och alla runt bordet kommer vara lyckliga.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.