Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: En fransk trerätters

triss_i_fransoser

Tycker att ni ska unna er en riktigt skön och lyxig trerättersmiddag där hemma i helgen – med passande viner såklart. Den här veckan blir det franskt hela vägen från fördrink till dessert:

Deutz Brut Classic (nr 7487, 350 kr) är en kanonskumpa som har allt jag vill ha av en champagne: rostat bröd, gula äpplen och citrus. Servera den som aperitif innan middagen och fortsätt med den under förrätten – fungerar till det mesta.

Annons

Crozes-Hermitage (nr 2802, 159 kr) från stabile producenten Guigal levererar väldigt mycket vin för pengen. Kryddig, bärig och rejäl. Servera den till en varmrätt där en bra köttbit är huvudpersonen. Eller varför inte till en klassisk boeuf bourgignon?

Castelnau de Suduiraut (nr 3690, 159 kr). Ett schysst dessertvin är verkligen pricken över i. Här en Sauternes i den enklare klassen men med stilenlig honung och aprikos, och med en liten hint av saffran på toppen. Eftersom jag inte direkt är en efterrättskille skulle jag skippa det söta och istället servera en rejäl ostbricka, men en fransk klassiker som crème brûlée fungerar givetvis alldeles lysande.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar