Hoppa till innehåll

Helgbuteljer: Fynda bland marsnyheterna!

Imorgon lördag släpps ett antal nyheter (plus gamla viner i nya årgångar) på Systembolaget. Jag har valt ut tre pavor som jag tycker är klart värda att kolla lite närmare på: Alamos Malbec (nr 6670, 91 kr) är en duktigt mustig argentinare i ny årgång som bjuder på mycket en druvtypisk karaktär: mörka bär, plommon, … Continued

fyndnyheter520

Imorgon lördag släpps ett antal nyheter (plus gamla viner i nya årgångar) på Systembolaget. Jag har valt ut tre pavor som jag tycker är klart värda att kolla lite närmare på:

Alamos Malbec (nr 6670, 91 kr) är en duktigt mustig argentinare i ny årgång som bjuder på mycket en druvtypisk karaktär: mörka bär, plommon, choklad, kaffe och örter i en ganska syltigt saftig stil. En perfekt påk till den grillade och välkryddade köttbiten!

Mulderbosch Chardonnay (nr 6006, 119 kr) från Sydafrika ber verkligen inte om ursäkt. Välgjort och balanserat vin med gott om tropisk frukt, vanilj och citrus både på näsan och i munnen. Tydlig fatkaraktär vilket jag tycker gör den intressant. Drick till en lite fetare fiskrätt, till exempel panerad rödspätta.

Les Qautre Terres (nr 95496, 125 kr) är en Côtes du Rhône som levererar otroligt mycket vin för en liten peng. Komplext och intressant med både bra syra och skön strävhet. Bjuder på en schysst kryddighet och örtighet tillsammans med mörk frukt i form av björnbär och svarta vinbär. Kanonvin som till exempel funkar till en bättre gryta.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.