Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: Julens bästa portvin

helgbuteljer_portvin
Ingen jul utan portvin. Det är i alla fall min bestämda åsikt. Har redan tidigare slagits för att återupprätta portvinets rykte på den här bloggen, och nu gör jag det igen. Glöm att det här är sötsliskig pensionärsdricka: portvin är komplext, mångbottnat, spännande – och sjukt gott.

Annons

Den bästa julkombon är såklart tillsammans med pepparkakor och stiltonost, men portvin är också bästa sällskapet till exempelvis nyårscigarren. Här är tre prima portviner i olika prisklasser:

Smith Woodhouse 10 Year Tawny (nr 8055, 195 kr). Tawny är en portvinstyp som lagras på små ekfat och som har en ljusare färg och en tydlig fatighet. Det här är en vansinnigt prisvärd tawny med fina toner av choklad, körsbär, kanel och torkad frukt.

Fonseca Guimaraens Vintage Port 1998 (nr 8001, 329 kr). Vintage port är en sort som bara görs av riktigt bra årgångar. Ett riktigt bra vin det. Stort och kryddigt med massor av nötter, russin och choklad.

Taylor’s Vintage Port 2011 (nr 99197, 698 kr). En riktigt förnämlig vintage port, trots sin ungdom. Massor av frukt och bär tillsammans med en schysst kryddighet.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar