Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: Kaxiga röda under hundra

Kaxiga_helgbuteljer

Den här veckans helgbuteljer är alla av det mer mustiga slaget – vilket kommer passa extra bra nu när det sägs att vädret ska bli kallt och jävligt igen (även om jag såklart VÄGRAR tro att det är sant…). En nyhet och ett par klassiker.

Annons

Selverello Cortona (nr 95241, 99 kr) är en av vårens roligare nyheter så här långt. Ett vin från Toscana gjort på druvan Syrah, som annars är den stora stoltheten i franska Rhône. Stor doft och smaker av björnbär, örter, körsbär och lite lakrits. Mycket matvänligt men går utmärkt att dricka i glupska klunkar på egen hand.

Lat 42 Gran Reserva (nr 12679, 99 kr) är en enkel, rak och tydlig Rioja: Fin fatkaraktär och en hel del tobak, choklad, mogna körsbär och nötter. Drick den till en duktigt kryddad köttbit.

Duette Premium Pinot Noir (nr 6602, 99 kr). Svinful och kvasimodern etikett, men en kul Pinot Noir i närmast amerikansk stil – uppumpad, alkoholstark och med en fullmogen karaktär. Står pall för kraftigare rätter än Pinot brukar göra, men kommer bäst till sin rätt i sällskap med ljust kött.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar