Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: Påskens bästa öl

paskol_helgbuteljer

Det är ju långfredag imorgon, vilket innebär att Systemet är bommat. Så därför serveras veckans helgbuteljer redan idag så att ni hinner handla om ni blir sugna.

Så här i påsktider får temat givetvis bli – påsköl. Och eftersom jag tycker att det finns mycket gott att hitta i årets skörd så kör vi en ”Helgbuteljer special” och smackar på med fem prima tips:

Annons

S:t Eriks & Mathias Dahlgren Påsköl (nr 1302, 19,20 kr). Ännu ett lyckat samarbete mellan S:t Eriks och mästerkrögaren Dahlgren. En mörk lager med smaker av smörkola, apelsin och örter. Löjligt god.

Nils Oscar Kalaspåsköl (nr 1360, 19,80 kr) är en välbalanserad allroundöl som har smaker av mörkt bröd, kaffe och örter. En av mina favoriter just för att den passar till det mesta på påskbordet.

Mohawk Black Easter IPA (nr 1310, 26,80 kr). Det här är en öl som laddar de stora kanonerna. Svartbrunt i färgen, mustigt, stort och kraftigt – men samtidigt med en fin citruston på toppen som piggar upp. Är med sina 7,5 procent alkoholstarkast i den här kvintetten.

Wisby Påsköl (nr 1390, 18,80 kr) från Gotlands Bryggeri har en tydlig maltighet och mörkt söta smaker av farinsocker, knäck och mörkt bröd.

Pumpviken Påsköl (nr 1341, 30,30 kr) är en fruktig och ganska lättdrucken sak med en fjäderlätt ton av sötma, tillsammans med torkade frukter, nötter och kavring.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar