Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: Prisvärd blandpåse

helgbuteljer_prisvard_blandpase

Den här veckan blir det en skön gott-och-blandat-påse med viner under hundralappen – ett mousserande, ett vitt och ett rött. Alla de här vinerna står väldigt säkert på egna ben, och samtidigt kan de tillsammans bli en lysande trio till helgens festmiddag.

Annons

Blason de Bourgogne Crémant (nr 7687, 99 kr). Finfin crémant på 90 procent pinot noir. Torr, frisk och med toner av mariekex, hallon och blodgrape. En suverän aperitif i min värld, men fungerar också prima tillsammans med en lättare fiskrätt.

Hunter’s Sauvignon Blanc (nr 6202, 99 kr). Duktigt frisk – syran är knivskarp – och med väldigt sauvignon blanc-typiska dofter och smaker av krusbär, nässlor, gröna äpplen och citrus. Kan fungera både till skaldjursförrätten och ostbrickan.

Corvina Veronese (nr 23072, 89 kr). Fylligt och fruktigt, tillsammans med en schysst syra. Ett rättframt vin som inte skäms för sig. Hyfsat kryddigt med tydlig fatkaraktär och mycket körsbär, björnbär och örter i smaken. Bör serveras till rustika och smakrika rätter på vilt, nöt eller lamm.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar