Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: Riktigt bra rosé!

helgbuteljer_vecka21
Jodå, det finns onekligen en hel del grymma roséviner där ute. Och med det menar jag rosé som inte är blaskigt saftig eller enbart gjort för att drickas med is på en solig strand, utan viner med struktur, elegans, komplexitet och som fungerar bra till mat.

Annons

Här är fyra favoriter just nu:

Domain Road Pinot Noir Rosé (nr 99007, 149 kr). En riktigt höjdare i det tillfälliga sortimentet, helt och hållet på pinot noir och från Central Otago i södraste Nya Zeeland. Härlig doft och smak av smultron, röda vinbär tillsammans med en lätt kryddighet.

Les Lauzeraies (nr 2724, 109 kr). Ett rosévin från Tavel i Rhônedalen, känt för sina rejäla och kraftfulla roséer. Det här är inte i den allra kraftigaste skolan, utan mjukar upp stramheten med fruktiga toner av hallon och blodgrape.

La Spinetta il Rosé di Casanova (90439, 119 kr). En italiensk producent som jag alltid hållit väldigt högt på rödvinssidan gör även den här finfina rosén med schysst mineralisk karaktär och smaker av vattenmelon och röda vinbär.

Villadoro Bardolino Chiaretto (The Wine Company, 89 kr). Ännu en italienare, från trakterna kring Verona. Verkar dessvärre tillfälligt slut men ändå värt att tipsa om och att hålla utkik efter. Blommigt parfymig och med massor av somriga bär.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar