Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Helgbuteljer: Rosé i regnet

Andreas Grube  |  Publicerad 2014-05-09 06:00  |  Lästid: < 1 minut
helgbuteljer_matig_rose

Hade egentligen tänkt vänta ett par veckor med den första laddningen rosé, men i det här svinigt sura vädret behöver man något somrigt och uppiggande som kan skrämma regn och kyla på flykten. Satsar här på tre sköna roséer som alla passar riktigt bra ihop med mat:

Undurraga TH Pinot Noir Rosé (nr 94018, 129 kr) är ett torrt och hyfsat syrligt vin med bra frukighet i botten: körsbär, vinbär, hallon och lite vanilj. Fungerar prima både till fisk eller kötträtter på fläsk och fågel.

Clotilde Davenne Bourgogne Rosé (nr 91276, 119 kr) finns just nu i tillfälliga sortimentet, så lägg på ett kol om du vill lägga vantarna på en flaska. Fint mineralisk och örtig, tillsammans med toner av jordgubbar och blodapelsin. Den här skulle jag köra till en grillad majskycklingfilé och en risotto toppad med lite knaprig bacon.

Valle Reale Cerasuolo Rosé (nr 2242, 79 kr) är en ganska lätt och saftig rosé med mycket smultron och fräsch vattenmelon i smaken. En bra allroundrosé som kommer göra sig perfekt som partner till den somriga buffén.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar