Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: Skål för Chianti Classico!

helgbuteljer_chianti_classico

Jag gillar ju italienskt, och här kommer tre alldeles lysande Chianti Classico, detta understundom så bortglömda och baktalade italienska toppdistrikt. Glöm allt vad bastflaskor med surt pizzavin heter – det här är prima pavor både på egen hand och till mat; pastarätter, grillat kött och vilt går lysande till den här trion.

Annons

Castellare di Castellina (nr 76951, 168 kr, beställningssortimentet). En av det senaste halvårets roligaste vinupplevelser för min del. Kort och gott ett toppvin: ovanligt ljust och lätt för att vara Chianti, med massor av frukt, bär och fin fräschör.

Fonterutoli (nr 32229, 155 kr). Mycket av allt är devisen här. Bra strävhet, bra syra och rejält fylligt. Tydlig rostad ton från faten och med mycket körsbär, plommon och aningen mörk choklad och tobak. Står pall för rejäla kötträtter med smakrika tillbehör.

Brolio (nr 2705, 119 kr). Klart prisvärd. Balanserad och elegant med doft och smak av körsbär, kaffe, basilika och lite svarta vinbär. Korka en flaska till hemmagjord pizza med lagom kryddig salami och massor av mozzarella.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar