Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Helgbuteljer: Skynda att fynda!

Andreas Grube  |  Publicerad 2014-05-02 06:00  |  Lästid: < 1 minut
helgbuteljer_sma_partier

Idag har Systembolaget en lansering av vad man kallar “små partier”, det vill säga flaskor i begränsad upplaga som finns tillgängliga tillfälligt. Finns en hel del kul att hitta den här månaden – och blir ni sugna kan det vara idé att lägga på ett kol, de bästa grejerna brukar försvinna fort.

Här har ni tre av mina favoriter:

Etna Rosso Tenuta delle Terre Nere (nr 94915, 143 kr) är ett vin från Sicilien gjort på druvan Nerello Mascalese. Fatig i stilen, med plomon, mineralsmak, örter och viol. Ett ganska kaxigt vin som knappast passar som lättklunkat mingelvin, men som belönar den som tar sig tid att njuta. Passar prima med en rejäl tallrik italienska charkuterier.

Duca San Felice (nr 90267, 109 kr). Ännu en italienare från samma breddgrader men odlad på andra sidan vattnet, i Kalabrien på den italienska stövelns tå. Mogna mörka bär, färska örter och en lätt nyans av lakrits i smaken. Gör sig bra med det mesta i köttväg.

Loimer Langenlois Seeberg (nr 91121, 199 kr). Suverän riesling från en av mina österrikiska favoritproducenter. Torr och krispigt frisk med doft och smak av gröna päron, mineral, citrus och lätt kryddighet av vitpeppar. En riktigt höjdare – men som bara finns i vinkällarbutikerna i Stockholm, Malmö och Göteborg (går såklart att beställa via nätet också).

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar