Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: Spännande röda från Bierzo

helgbuteljer_bierzo
Spanien är verkligen ett vinland där det händer extremt mycket när det handlar om högkvaliativt vin. Visst, för många människor i världen är spanska viner lika med Rioja – men glöm det. Priorat, Ribera del Duero, Kastilien-Léon är bara några distrikt som väcker uppmärksamhet tack vare bra viner.

Annons

Bierzo är ett annat sådant distrikt, dessutom en personlig favorit. Här, i de västra delarna av Spanien, är det druvsorten mencía som regerar – en druva som ger strama, kärva och friska viner med mycket smak av örter, mörka bär och körsbär. Viner som gör sig mycket bra till rejäla kött- och vilträtter.

Aventino Old Vines Mencía (nr 2707, 99 kr). En nyhet som dök upp under hösten och som jag tycker levererar mycket vin för pengen. Stram och tät, med smaker av björnbär, viol, kaffe, tobak och aningen mynta.

El Castro de Valtuille (nr 2736, 119 kr). Fin strävhet och samtidigt fint fruktig och fräsch med toner av plommon, örter, fatig vanilj och mörka skogsbär.

Pétalos (nr 91272, 159 kr). En riktig höjdare, som tyvärr bara finns i det tillfälliga sortimentet. Kryddig, örtig och pepprig, tillsammans med plommon, björnbär och aningen kakao. Klart värd att beställa om det skulle vara så att den tagit helt slut.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar