Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: Svenska mikrostänkare

aktuella_mikrobryggerier

Älskar att det fortsätter dyka upp nya och åter nya prima öl från svenska mikrobryggerier. Här är tre av mina favoriter från den senaste månadens skörd:

Omnipollo Nebuchadnezzar (nr 1231, 29,90 kr): Jag brukar inte vara ett fan av IPA, tycker att de ofta produceras onödigt uppumpade och alkoholstarka, men den här är helt enkelt lysande. Snyggt balanserad och nyanserad, med apelsin, grapefrukt och bröd på en tydlig botten av malt. Fungerar suveränt med rejälare kötträtter, inte minst grillat.

Annons

Dugges Mörk Lager (nr 1247, 16,70 kr): Riktigt kul bryggeri som redan serverat flera strålande öl genom åren. Den här har ganska kraftigt rostade toner och bjuder på smaker som pumpernickel, mörk choklad, nymalet kaffe och lite honung. Står pall för rejäla rätter på nöt och lamm, men är också ett kul alternativ till portern om det vankas ostron.

Slottkällans Saison (nr 1201, 24,30): Överjäst och med en alkoholhalt på 6,5 procent. Frisk, fräsch, fruktig med tydliga citrussmaker och lite färska örter. Drick den gärna med färska skaldjur eller en lättare fiskrätt.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar