Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Helgbuteljer: Tre grymma pizzaviner

Andreas Grube  |  Publicerad 2016-10-28 08:30  |  Lästid: < 1 minuter

helgbuteljer_v41
Ibland vill man bara ha vin utan krusiduller. Enklare och billigare viner som dricks lika fint i vanliga dricksglas som i eleganta kupor.

Här är tre lysande pizzaviner: enkla, rättframma – och goda.

Cecchi Sangiovese 2015 (nr 2312, 69 kr). Ungt, rättframt och bärsaftigt rödtjut som bjuder på gott om hallon, körsbär, viol och lite lakrits. Drick gärna lite extra svalt, runt 14-15 grader för att ytterligare framhäva den lättklunkade fräschören.

Barbera del Monferrato Livio Pavese 2010 (nr 74960, 109 kr). Lite stöddigare rödpåk med rejäla doser nypon, körsbär, choklad, viol och tobak. Gör sig lysande till en lite mer köttig och kryddig pizza – eller för all del en klassisk spaghetti bolognese.

Poliziano Rosso di Montepulciano 2014 (nr 70325, 129 kr). Hyfsat bra drag i kryddan (kanel, lite svartpeppar, muskot) tillsammans med syrliga körsbär, lingon och lite feeling av solvarm jord. Bra allroundvinare.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-06 12:08