Hoppa till innehåll

Helgbuteljer: Tre höjdare i dagens nyhetssläpp

Idag släpps ännu ett parti viner i Systembolagets småskaliga sortiment. I dagens skörd finns både en del rejäla bottennapp och ett gäng höjdare, och här har jag valt ut några träffsäkra favoriter. Men bäst att snabba på, de bra grejerna brukar försvinna fort från hyllorna. Vazart-Coquart Special Club Brut Blanc de Blancs 2008 (nr 95367, … Continued

helgbuteljer_v31
Idag släpps ännu ett parti viner i Systembolagets småskaliga sortiment. I dagens skörd finns både en del rejäla bottennapp och ett gäng höjdare, och här har jag valt ut några träffsäkra favoriter. Men bäst att snabba på, de bra grejerna brukar försvinna fort från hyllorna.

Vazart-Coquart Special Club Brut Blanc de Blancs 2008 (nr 95367, 549 kr). Väldigt spännande vintagechampagne, som trots några år på nacken känns väldigt ungdomlig. Här bjuds det på generöst med gula äpplen, nougat och nötter, men också friska smaker som lime, mineral – och faktiskt en lätt och snygg rökton.

Schieferterrassen Riesling 2015 (nr 97010, 199 kr). Vansinnigt gott. Rejält frisk i syran och med perfekt balans mellan sötmogen ananas, citron, honung, rökig mineral och stenkross. Ett givet köp för alla som gillar riesling.

Côte de Nuits-Villages le Vaucrain 2014 (nr 96509, 239 kr). Fräsch, pigg och syrlig. Gott om saftig frukt i den här, som jordgubbar och smultron, men också en del lite stramare bär som syrliga lingon och tranbär, tillsammans med färska örter, en gnutta svartpeppar och lite muskot. Drick till en fet fågel som anka eller and.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.