Hoppa till innehåll

Helgbuteljer: Tre kungliga bourbon

Är inne i en bourbonperiod – älskar de här mjukt fruktiga smakerna med massa vanilj, knäck och smörkola. Så skippa den rökiga käftsmällen från Skottland den här helgen och unna dig istället en mjuk smekning från USA. Här är tre prima flaskor ur Systembolagets sortiment: Maker’s Mark (nr 558, 361 kr) funkar i alla lägen … Continued

bourbon_helgbuteljer520

Är inne i en bourbonperiod – älskar de här mjukt fruktiga smakerna med massa vanilj, knäck och smörkola. Så skippa den rökiga käftsmällen från Skottland den här helgen och unna dig istället en mjuk smekning från USA.

Här är tre prima flaskor ur Systembolagets sortiment:

Maker’s Mark (nr 558, 361 kr) funkar i alla lägen tycker jag. Inte särskilt dyr, men den utstrålar ändå en känsla av exklusiv lyx. Passar bra både som fördrink eller avec. Slå upp i sippvänligt glas och njut!

Elijah Craig 12 Years (nr 85067, 402 kr, beställningssortiment). En av mina absoluta bourbonfavoriter alla kategorier och som jag dessutom har många roliga minnen kopplade till. En fullödig bourbon med mycket rostade toner, kryddig frukt och kola.

Blanton’s Gold Edition (nr 557, 502 kr) är den alkoholstarkaste av de tre (51,7 procent!) men är ändå tjusigt avrundad och sammetslen. Lite nötter, choklad, vanilj och till och med lakrits i doft och smak.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.