Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: Tre länder – en druva

helgbuteljer_sauvignon_blanc

Sauvignon blanc är en druva som har förmågan att röra upp känslor – ofta avskyr eller älskar man. Vilket mycket beror på att den är väldigt lättillgänglig, okomplicerad och flirtig i stilen.

Själv hör jag till fanskaran, så här har ni tre – i mina ögon – prima sauvignon blanc med olika ursprung och olika stil:

Annons

Winkl (nr 2799, 139 kr): Kort och gott ett kanonvin. En frisk och fräsch norditalienare med mycket citrus, päron och honungsmelon i smaken.

Clos Henri (nr 6402, 149 kr): Nya Zeeland räknas idag som en av världens främsta producenter av sauvignon blanc, och den här är klart representativ för vad landet producerar: stor aromatisk doft och mycket fruktig smak med tydliga toner av passionsfrukt, lime, burksparris och nässlor.

Reuilly Les Pierres Plates (nr 90365, 119 kr): En benchmark-sauvignon. Man säger ofta att den karaktäristiska doften av den här druvan kan beskrivas som ”kattpiss på en krusbärsbuske”, och den här har mycket av just det (låter ju äckligt men är väldigt gott!). Frisk och mineralisk.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar