Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: Tre maxade magnum

magnumflaskor

Vad är roligare än en flaska vin? Jo – en stor flaska vin!

Det är både förbannat kul och härligt med de här grandiosa pjäserna – att öppna, hälla upp och att dricka. Så den här veckan tipsar jag om tre riktigt bra magnumvinare i Systembolagets ordinarie sortiment. Ett mousserande, en vit och en röd:

Annons

Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (nr 7688, 249 kr). Har snackat om den här förut – men den är verkligen toppen även på magnum. Torrt och fruktigt med toner av söta gula äpplen, päron, bröd och citrus. Drick den som aperitif, eller eftersläckare.

Château Bonnet (nr 4151, 189 kr) har en nästan löjligt överkomlig prislapp. Producenten heter André Lurton och är en av Frankrikes riktiga giganter. Ett friskt vin med smaker av päron, grapefrukt och lite nässlor. Helt perfekt till skaldjuren eller den lättare fiskrätten.

Château Mont-Redon (nr 2811, 482 kr) ställer ner skåpet och visar i all sin enkelhet vad Châteauneuf-du-Pape handlar om. Kryddig och robust med inslag av björnbär, viol, lagerblad, peppar och till och med lite kakao. Passar till alla former av grytor eller andra lite kraftigare kötträtter.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar