Hoppa till innehåll

Helgbuteljer: Tre små flaskor med stor smak

Halvflaskor är ingen dum uppfinning. Antingen om man är själv och inte vill öppna en hel flaska, eller om man är ett gäng och vill passa på att prova många olika viner. Här är tre prima halvpavor att spana in. Petit Chablis Vibrant 2015 (nr 5585, 69 kr). En chablis i den enklare skolan, men … Continued

helgbuteljer_v32
Halvflaskor är ingen dum uppfinning. Antingen om man är själv och inte vill öppna en hel flaska, eller om man är ett gäng och vill passa på att prova många olika viner.

Här är tre prima halvpavor att spana in.

Petit Chablis Vibrant 2015 (nr 5585, 69 kr). En chablis i den enklare skolan, men som sådan ändå rätt trevlig och väldigt stiltypisk. Fulladdad med citrus, mineralitet, gröna äpplen, och med en fräsch syra som lever länge i eftersmaken.

Saint Clair Pioneer Block 23 (nr 2936, 89 kr). Ambitiös pinot noir från Nya Zeeland med gott om mogna jordgubbar, svartpeppar, körsbär och färska örter i doft och smak.

Château Mont-Redon 2011 (nr 2811, 133 kr). Väldigt stabil och urtypisk Châteauneuf-du-Pape med klassiska nyanser av kryddor, lagerblad, vitpeppar, björnbär, hallon och lavendel. Fylligt och fint, men med bra balans. Bra höstvin som mår allra bäst i sällskap av en långkokad viltgryta.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.