Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Helgbuteljer: Tre spännande höjdare

helgbuteljer_v11
Även idag släpps det lite nyheter på bolaget, och här har jag valt ut tre bra flaskor som alla bjuder på något oväntat och lite udda:

Beer Camp Tropical IPA (nr 11297, 31,90 kr). Årets våröl från Sierra Nevadas ”experimentverkstad” Beer Camp. Ett öl med rejäl beska men också tropiska fruktsmaker av mango, ananas och papaya. Perfekt att servera till asiatiska rätter med viss kryddhetta.

Annons

Wooing Tree Blondie (nr 99853, 179 kr). En så kallad Blanc de Noirs, det vill säga ett vitt vin gjort enbart på blå druvor, i det här fallet pinot noir. Doft och smak domineras av smultron, hallon, blodgrapefrukt och färska örter. Bra syra och ganska rejäl kropp. Fungerar bra både på egen hand eller till lättare rätter på fisk eller kyckling.

La Casilla (nr 92639, 149 kr). Spanjor på den inte så vanligt förekommande druvan bobal. Här snackar vi svartpepparkrydda, mörka körsbär, plommon, blåbär, kakao och viol. På det stora hela ett rejält och kraftigt vin som mår allra bäst med smakrika kötträtter, varför inte en klassisk chuleton med padrones.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar