Hoppa till innehåll

Helgbuteljer: Veckans höjdartrippel

Idag plockar vi ner två riktigt schyssta budgetfransoser i påsen – en vit bourgogne och en röd beaujolais – och toppar med en förstklassig barolo. Saint-Véran Domaine de la Croix Senaillet 2014 (nr 5222, 135 kr). Ett vin från den sydliga bourgogneappellationen Mâconnais. Här snackar vi massor av fräsch mineralitet, citrustoner, gröna och gula äpplen, … Continued

helgbuteljer_v30Idag plockar vi ner två riktigt schyssta budgetfransoser i påsen – en vit bourgogne och en röd beaujolais – och toppar med en förstklassig barolo.

Saint-Véran Domaine de la Croix Senaillet 2014 (nr 5222, 135 kr). Ett vin från den sydliga bourgogneappellationen Mâconnais. Här snackar vi massor av fräsch mineralitet, citrustoner, gröna och gula äpplen, päron och färska örter. Kalasvin för liten peng.

Château de Pierreux 2015 (nr 2293, 99 kr). En beaujolais i den lite mer kraftiga skolan, som drar mot röd bourgogne. Smultron, mogna jordgubbar, svartpeppar, kanel och körsbär. Saftigt och gott.

Barolo Massolino 2011 (nr 95026, 299 kr). Det här vinet tillhör småpartisortimentet, men det finns faktiskt en hel del buteljer kvar på hyllorna runt om i landet, så passa på att hugga ett par om du kan. Fullfjädrad barolo med smaker av rosor, chark, pomerans, torkade örter och en lätt touch av ljus choklad.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.