Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

I Don’t Like Mondays

Ouch. Den här måndagen går inte till historien som en av mina bättre.

Har haft en heldag på sommelierutbildningen på Vinkällan idag. Intressant, kul, inspirerande på alla sätt. Men under varje kursdag har vi två stycken blindprovningar av vin – och idag var jag som en total novis, misslyckades med allt, hade inte en susning om någonting. Satt där med mina glas framför mig och liksom…”det här smakar ju vin… och det här smakar också vin”. Det kändes som att jag inte kunde NÅNTING, som om mina smaklökar och min palett totalt övergett mig.

Annons

Och de (enstaka) viner jag tyckte att jag trots allt hade koll på visade sig vara producerade av helt andra druvor och komma från helt andra områden än vad jag gissade på…

En liten tröst (men en myyycket klen sådan) är att de flesta som sysslar med det här verkar råka ut för liknande bottennapp med jämna mellanrum.

Till och med i dokumentärfilmen Somm inträffar det. Där får vi följa en grupp personer under deras stenhårda studier för att försöka bli Master Sommeliers – ett erkänt tufft prov som under åren 1977 till 2013 bara 214 personer i hela världen lyckats klara. Så det är väl så, dagsformen spelar in. Vissa dagar sätter man allt, vissa dagar är man lost. Men likväl känner man sig som en sopa när det händer.

Hur som helst, spana gärna in Somm! Rätt nördig, men också inspirerande, fascinerande och lärorik:

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar