Hoppa till innehåll

Internationella champagnedagen – bästa tipsen!

Idag är det den internationella champagnedagen, och det är väl verkligen värt att fira. Här är fem lysande champagner från budget till lyx, som också finns på de flesta bolag. Och kom ihåg: Skippa coupetteglaset – och gärna också den klassiska champagneflöjten. Ett vitvinsglas får fram doftnyanserna mycket bättre. För de lite stöddigare champagnerna, som Bollinger och … Continued

internationella_champagnedagen
Idag är det den internationella champagnedagen, och det är väl verkligen värt att fira. Här är fem lysande champagner från budget till lyx, som också finns på de flesta bolag.

Och kom ihåg: Skippa coupetteglaset – och gärna också den klassiska champagneflöjten. Ett vitvinsglas får fram doftnyanserna mycket bättre. För de lite stöddigare champagnerna, som Bollinger och Dompan, rekommenderar jag till och med att testa ett ännu större glas, typ bourgognekupa. Testa själv!

Beaumont de Crayères Grande Réserve Brut (nr 7891, 209 kr). Snacka om fynd! Friskt, fräscht med fokus på ungdomliga nyanser av gröna äpplen.

Deutz Brut Classic (nr 7487, 398 kr). Kalasbra allroundskumpa som fungerar genomgående under kvällen – både som aperitif och till skaldjur eller en bit stekt fisk.

Bollinger Special Cuvée Brut (nr 7418, 449 kr). En riktigt klassiker i sammanhanget. Stor och fyllig, med knivskarp syra och mogna smaker av röda äpplen och nougat.

Louis Roederer Brut Vintage 2009 (nr 76510, 559 kr). Riktigt mycket skumpa för pengen. Stor och fluffig med både bra nötigt djup, citrusfräschör och mineralkänsla.

Dom Pérignon 2006 (nr 7428, 1 379 kr). Suverän lyxlirare som bjuder på generöst med gula äpplen, ljus choklad och fräsch citrus. Lite dyrare, men värd varenda krona.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.