Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Jo, faktiskt – ett glas vin gör dig snyggare

glassofwine
Ett glas vin i kroppen gör att du uppfattas som mer attraktiv än när du är helt nykter. Det visar en studie som gjorts på Universitetet i Bristol, Storbritannien.

Men det gäller att konsumera måttligt – efter två glas vin uppfattas du istället som mindre attraktiv än i nyktert tillstånd, och därifrån går det bara utför…

Annons

I studien fick 40 försökspersoner (20 män och 20 kvinnor) titta bilder av människor dels i helt nyktert tillstånd, dels efter ett stort glas vin (motsvarande 250 ml) och slutligen efter två stora glas vin (motsvarande 500 ml).

Bilder på människor som druckit ett glas vin ansågs som betydligt mer attraktiva än de som inte druckit alls. Forskarna menar att det har att göra med att blodcirkulationen i kroppen ökar, och att vi då ser rödblommiga och lite blossande ut, vilket uppfattas som ett friskhetstecken. En liten mängd alkohol kan också bidra till att ansiktsmuskulaturen slappnar av och att man också hamnar i ett mer positivt sinnestillstånd.

Men gränsen är som sagt hårfin: vid ett större intag än 250 ml blev effekten den totalt omvända, och personerna på bilderna ansågs istället som oattraktiva.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar