Hoppa till innehåll

Klassikern: Ostron och champagne 2.0

Alltså, det finns ju få saker som signalerar lyx, flärd och njutning så mycket som kombinationen ostron och champagne. Men faktum är att det mest är den sköna känslan som styr – det här egentligen ingen lyckad matchning och det behövs vissa modifikationer för att göra kombon riktigt lyckad, tycker jag. För mig ger ostron … Continued

ostron_champagne

Alltså, det finns ju få saker som signalerar lyx, flärd och njutning så mycket som kombinationen ostron och champagne. Men faktum är att det mest är den sköna känslan som styr – det här egentligen ingen lyckad matchning och det behövs vissa modifikationer för att göra kombon riktigt lyckad, tycker jag.

För mig ger ostron och champagne en tråkig metallisk smak i munnen, om mollusken serveras rå. Ostronets utpräglade havssälta gör att den är svårkombinerad, och egentligen är till exempel ett glas porter en grymt mycket bättre kompanjon i sammanhanget.

Men – om du ger ostronet lite stöd i form av någon slags fetare tillbehör så blir det andra bullar. Fritera det, gratinera det eller droppa lite färsk grädde över det så kommer det att gifta sig betydlig finare med skumpans knivskarpa syra och de fräscha bubblorna.

Testa!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.