Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Klassisk kombo!

Har i helgen varit borta från stan för att fila på lite detaljer till den kommande showen Henrik Dorsin – Näktergalen från Holavedsvägen. Det börjar närma sig nu! Men nu känns det verkligen som att allt material är på banan och för min egen del är det hög tid att börja arrangera all musik – om bara några veckor börjar repetitionsperioden.

Annons

Ska man kunna jobba bra behöver man såklart något gott i magen också. Och igår blev det en riktig klassiker till middag: scnhitzel med alla tillbehör – kapris, sardeller, ärtor, råstekt, potatis, persiljesmör, citron. Snacka om 70-talslook!

schnitzel520

Till den korkade vi upp en klassisk kompanjon till schnitzel – en flaska på Österrikes nationaldruva Grüner Veltliner, i det här fallet en Loibenberg Grüner Veltliner Smaragd från producenten Tegernseerhof (nr 4616, 151 kr). Mycket fruktsmak – päron, honungsmelon, citrus – och tillräckligt fyllig och med tillräckligt bra syra för att stå upp mot schnitzeln och alla tillbehören. Mycket fräsch och uppfriskande partner till den ganska stabbiga maten!

grunerveltliner520

Det här blev helt klart en österrikisk vinvecka för min del. Men inte mig emot – ofta sjukt bra viner som sagt.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar