Hoppa till innehåll

Klassiska juldrinken – så enkelt gör du den

Äggtoddy är någonting jag dricker med någon slags skräckblandad förtjusning. Lite sliskigt och sött, men också förbannat gott, i alla fall i lagoma mängder. Hur som helst är det en riktig julklassiker, och ett smarrigt alternativ när man tröttnat på glöggen. Dessutom är det hur enkelt som helst att göra: Ingredienser (per glas): 1 stor … Continued

eggnog
Äggtoddy är någonting jag dricker med någon slags skräckblandad förtjusning. Lite sliskigt och sött, men också förbannat gott, i alla fall i lagoma mängder. Hur som helst är det en riktig julklassiker, och ett smarrigt alternativ när man tröttnat på glöggen.

Dessutom är det hur enkelt som helst att göra:

Ingredienser (per glas):
1 stor äggula (eller 2 små)
2 msk strösocker
5 cl mörk rom eller cognac
Kokande vatten
1 stänk vaniljsocker (går även att experimentera med exempelvis kanel, muskot eller kardemumma)

Vispa äggula och socker till ett fluffigt skum. Blanda i spriten. Häll på lite kokhett vatten för att få värme i drinken. Toppa med vaniljsocker eller annan ”krydda”. Drick!

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.