Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Köpenhamn i mitt hjärta

Andreas Grube  |  Publicerad 2013-12-29 12:31  |  Lästid: < 1 minut

Yes! Nyåret kommer att avnjutas i Köpenhamn – fortfarande en av mina absoluta favoritstäder på denna jord. Vet inte riktigt varför jag är så förtjust egentligen, antar att det bara är något med stämningen som får mig att känna mig som hemma.

Har varit där en hel del genom åren, och givetvis har jag även botaniserat duktigt i barutbudet. Gillar man vin är Köpenhamn en toppstad: de senaste tio femton åren har vinbarerna fullkomligen exploderat i antal, och nischerna är många. På senare år har även mikrobryggerierna, precis som i Sverige, kommit starkt och idag finns en uppsjö av intressanta ölbarer och små bryggerier att besöka. Mikkeller är ett flaggskepp i sammanhanget men det finns många fler.

Nu är det trots allt nästan ett år sedan jag var i Köpenhamn senast. Så är det någon som har heta tips på grymma barer som dykt upp den senaste tiden och som inte får missas? Hojta!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2013-12-29 13:14