Hoppa till innehåll

Kraftfull whiskynyhet för rökälskaren

Nu på lördag släpps en bra nyhet för alla som gillar stor och rökdominerad whisky från Islay, nämligen Laphroaig Lore (nr 40431, 899 kr) – enligt destilleriet själva den ”rikaste” maltwhisky de någonsin gett ut. Här finns den typiska askrökigheten i doften, tillsammans med vanilj, kola och mörk choklad. Med en droppe vatten i glaset … Continued

laphroaig_lore
Nu på lördag släpps en bra nyhet för alla som gillar stor och rökdominerad whisky från Islay, nämligen Laphroaig Lore (nr 40431, 899 kr) – enligt destilleriet själva den ”rikaste” maltwhisky de någonsin gett ut.

Här finns den typiska askrökigheten i doften, tillsammans med vanilj, kola och mörk choklad. Med en droppe vatten i glaset blommar det ut lite sälta plus tropisk frukt. Smaken är rejält intensiv, fortfarande med massor av rök, men också lite mynta, chili och rostade hasselnötter. I bakgrunden känner man av söta nyanser som av torkad frukt.

Alkoholen ligger på 48 procent, vilket såklart bidrar till den kraftfulla känslan, men här finns också en perfekt balans mellan rök, kryddor och sötma.

Grym whisky för den som föredrar whisky med intensitet, kraft och djup. Men – gör inte som på pressbilden här ovanför och lägg isbitar i glaset. Det här är en whisky som ska drickas rumstempererad, gärna med ett par droppar vatten för maximal smakupplevelse.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.