Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Läsarfråga: Bästa glasen?

vinglas
Signaturen Vino skriver och undrar så här: ”Jag skulle gärna läsa om vinglas. Som pryl och vingalen undrar jag vilka glas du rekommenderar plus vilka som ger mest cred i vinkretsar”.

Vad som ger cred i vinkretsar är verkligen högst individuellt, det finns ingen direkt enighet där – annat än att det är klart värt att satsa på riktigt schyssta glas. Investera i glasen, låt dem kosta lite. Det är värt det.

Annons

Om det handlar om mig personligen så är jag väldigt förtjust i Riedel. Jag tycker att deras glas är snygga i sin enkelhet, välbalanserade i handen, och inte minst lättjobbade när det gäller att både bedöma och njuta av vinet.

Även Zalto gör bra glas, men kan tycka att de är mer snygga än praktiska.

Rent generellt tycker jag såhär när det handlar om glas: skaffa hellre några få glas av få sorter till att börja med. Två riktigt bra rödvinsglas, två riktigt bra vitvinsglas och två lysande champagneglas. Sen kan man börja utöka sortimentet efter hand.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar