Drickbart

Drickbart

Drickbart

Drickbart

Maxa dryckesupplevelsen på picknicken – sex tips

Andreas Grube  |  Publicerad 2016-05-05 11:21  |  Lästid: 2 minuter

picknick_tipsDet vankas ju grymt picknickväder i helgen, så dags att packa korgen. Jag tycker givetvis att drycken är central när det handlar om picknick, och här kommer några tips för mesta möjliga dryckesnjutning:

1. Rätt dryck
Välj inte för tunga och tuffa drycker, oavsett om det handlar om vin eller öl. Ett krispigt vitt, en rosé eller ett lättare rödvin som typ Beujolais tycker jag gör sig bäst i solen. Fräscht och saftigt läskande.

2. Riktiga glas
Nej, det är varken gott eller charmigt att dricka vin ur plastglas. Självklart ska du packa ner riktiga vinglas i picknickkorgen. Det behöver inte vara de dyraste Riedelglasen om du är rädd att de ska gå sönder. Enklare och billigare glas fungerar alldeles utmärkt.

3. Temperatur
Se till att kyla drycken ordentligt innan du ger dig ut i solgasset. Lägg vinet/ölen i frysen en stund och linda sedan tidningspapper runt. Det håller kylan väldigt bra. Eller införskaffa en helt vanlig kylväska eller flaskgördel.

4. Korkskruv
Har du köpt vin med skruvkapsyl är det ju inga problem. Men om man köpt vin med vanlig kork vill man gärna undvika jiddret med att trycka ner korken i flaskan, eller andra varianter. En klassisk korkskruv ska alltid finnas i en picknickkorg.

5. Bekväm filt
Undvik irriterande kli från gräs och insekter. Satsa på en skön – och stor – filt, så att du kan njuta av din mat och dryck i lugn och ro.

6. Vatten
Glöm inte att fylla på ordentligt med vatten mellan varven. Så slipper du krokna , bli trött – och för packad.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-11-06 12:10