Skip to content

Myror (!) ger smak till ny gin

Att använda insekter i restaurangmat och livsmedel är inget nytt – de är både proteinrika och stundtals smakfulla. Nu kommer även den första ginen som använder myrors unika citrusarom för att förhöja smaken. Anty Gin är namnet på produkten, som är ett samarbete mellan danska matforskningsorganisationen Nordic Food Lab och brittiska destilleriet Cambridge Destillery. Det … Continued

anty_gin
Att använda insekter i restaurangmat och livsmedel är inget nytt – de är både proteinrika och stundtals smakfulla. Nu kommer även den första ginen som använder myrors unika citrusarom för att förhöja smaken.

Anty Gin är namnet på produkten, som är ett samarbete mellan danska matforskningsorganisationen Nordic Food Lab och brittiska destilleriet Cambridge Destillery.

Det är en syrlig substans som skogsmyror utsöndrar som används i ginen – varje flaska innehåller substanser från 62 myror – och tillverkarna själva hävdar att det ger spriten en unik citrusarom. Förutom myrorna innehåller ginen också mer traditionella ginkryddor som enbär och olika örter.

En 70-centiliters flaska kostar motsvarande ungefär 2 700 kronor.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.