Hoppa till innehåll

Nu kan du dricka skumpa on the rocks

Champagnehuset Moët & Chandon uppfann för några år sedan vad de kallar ”världens första champagne skapad för att avnjutas med is”. Nytt för i år är att Moët Ice Imperial (nr 77280, 419 kr, BS) även finns i Systembolagets beställningssortiment. För somliga låter det väl rentav som ett helgerån. Men den här skumpan har alltså … Continued

moet_ice_imperial
Champagnehuset Moët & Chandon uppfann för några år sedan vad de kallar ”världens första champagne skapad för att avnjutas med is”.

Nytt för i år är att Moët Ice Imperial (nr 77280, 419 kr, BS) även finns i Systembolagets beställningssortiment.

För somliga låter det väl rentav som ett helgerån. Men den här skumpan har alltså skapats för att blomma ut i sin fulla elegans först när champagnen möter isens kyla och något utspädande effekt.

Jag har testat den – och ja, den blir onekligen betydligt godare med isen. Utan is är den rätt platt och nästan lite unken, men när isen gjort sin verkan framträder fruktiga – tropiska smaker, hallon, mogen citrus – och nästan lite söta toner.

Frågan är väl vem som är målgruppen för produkten? Skulle nog vilja påstå att en ”vanlig” flaska champagne i alla lägen är både godare och mer prisvärt. Däremot skulle nog en crèmant eller cava skapad på det här sättet troligen fungera bättre.

Eller så blir det sommarens hit under Stockholmsveckan i Visby.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.