Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Fantasifulla uppfinningar för att kyla dryck

Cold Tech Challenge är en pågående tävling startad av Svenska Uppfinnareföreningen, FundedByMe och Norrlands Guld för att ta fram nya smarta lösningar för att kyla öl. Vinnarprodukten kommer att utses inom den kommande månaden för att sedan lanseras under hösten.

Annons

Här är de fem finalisterna i tävlingen:

coolingen_coldtechchallenge
1. Coolingen
Kyler ner drycken med hjälp av kylspray genom en spiral av kopparrör. Sprayen når en kyla av imponerande 55 minusgrader.

mekanisk_behallare-coldtechchallenge
2. Mekanisk kylbehållare
En snillrik konstruktion som varken behöver el, is eller andra tillbehör. Kyla skapas av kraften från att användaren vevar på ett roterande handtag.

raketen_coldtechchallenge
3. Raketen
En kylanordning baserad på kolsyreis som placeras ovanpå själva burken eller flaskan. Här är det inte burken som kyls ner, utan själva vätskan: i samma sekund som burken vinklas mot munnen eller glaset så kyls drycken blixtsnabbt.

chilldrill_coldtechchallenge
4. Chilldrill
En konstruktion som bygger på befintlig kyla i jorden – kort och gott en ihålig cylinder som borras 70 centimeter ner i sand eller jord. Billig och enkel.

charcool_coldtechchallenge
5. Charcool
En modern kylväska som bygger på att torr luft strömmar genom fuktig träkol och får vatten att avdunsta och kyla behållarna i lådan. Rymmer 24 burkar och är även utrustad med solceller.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar