Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Nytt och grymt gott på ginhyllan

star_of_bombay
Gintillverkaren Bombay Sapphire har nyligen lanserat en helt ny premiumprodukt på marknaden: Star of Bombay. En exklusiv och riktigt god gin som är klart värd att hålla ögonen öppna efter.

De stora skillnaderna jämfört med originalet är att den här ginen är något starkare – den ligger på exakt 47,5 procent, vilket man under destilleriprocessen kommit fram till är den nivå som allra bäst lyfter fram smakerna.

Annons

Dessutom innehåller den ytterligare två ingredienser utöver Bombay Sapphires tio: bergamott och hibiskuskärnor. Resultatet är en gin med extremt aromatisk, nästan parfymig, doft och en len och stor smak. Riktigt bra.

Den släpps i totalt 84 000 exemplar och finns än så länge inte på systemet, men däremot går den att hitta på en del barer och taxfreebutiker så håll utkik under sommarens resor! Prislappen ligger på cirka 550 kronor för en flaska. Klart prisvärt.

Tips:
Om du ska blanda en GT på Star of Bombay rekommenderar jag en mindre mängd tonic än vanligt. Förslagsvis två femtedelar gin och tre femtedelar tonic. Den passar också bättre med zest från apelsin istället för citron.

Mer läsning: Fem tips som maxar din GT

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar