Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Omnipollo utmanar smaklökarna

omnipollo_hypnopompa

Svenska mikrobryggeriet Omnipollo har – förutom att de gör sjukt god öl – gjort sig kända för smått galna experiment och oväntade ingredienser.

Den senaste ölen i raden är en uppdaterad variant av imperial stouten Hypnopompa som lagrats på Grönstedts cocgnacsfat i sex månader innan buteljering (för övrigt har bryggeriets grundare Henok Fentie och Karl Grandin även kastat ner 100 kilo marshmallows (!) och en dos tahitisk vanilj i brygden).

Annons

Jag fick smaka Hypnopompa här om dagen, och jag måste säga att mitt första intryck var något förvirrat. Har aldrig smakat något liknande… 11 procent alkohol, massor av rostat kaffe och choklad tillsammans med en lätt blommighet från cognacen och en tydlig sötma från marshmallows och vanilj.

Men – för varje klunk föll smakerna allt mer på plats. Onekligen en ganska skruvad öl och förmodligen inget jag kommer dricka ofta, men klart intressant att prova. Alltid kul med produkter som utmanar smaksinnet.

För den som är sugen släpps Omnipollo Hypnopompa (nr 11860, 69 kr) i begränsad upplaga, 1 512 flaskor, på Systembolaget på fredag.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar