Hoppa till innehåll

Passa på – lägg vantarna på färsksherryn

Om du som jag gillar sherry är det minst sagt hög tid att försöka hugga ett exemplar av Tio Pepe En Rama Fino (nr 92166, 159 kr). Den släpptes i början av juni i mycket begränsad upplaga men finns fortfarande att få tag på i vissa butiker eller via beställning. Det här är en ”färsksherry”, … Continued

tio_pepe_en_rama

Om du som jag gillar sherry är det minst sagt hög tid att försöka hugga ett exemplar av Tio Pepe En Rama Fino (nr 92166, 159 kr). Den släpptes i början av juni i mycket begränsad upplaga men finns fortfarande att få tag på i vissa butiker eller via beställning.

Det här är en ”färsksherry”, det vill säga den tappas på flaska direkt från faten utan att filtreras eller stabiliseras. Det ger en extra stor intensiv doft och smak med massor av jästiga toner, gröna äpplen, citrus och mandel.

Att sherryn är färsk gör också att den bör drickas upp inom tre månader efter buteljering. Den samling som finns på Systembolaget har buteljerats i slutet av april – så det återstår alltså bara någon månad innan de passerar bäst före.

Jag dricker allra helst finosherry (både den här och andra) som den är, som aptitretare eller för att smutta på medan jag lagar mat. Vill du äta något till passar det bra med allehanda småplock; skinkor, ostar, oliver och annat med lite sälta.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.