Annons

Drickbart
Andreas Grube skriver om vin, sprit och öl för Café.

Annons
 

Perfekt vin till lördagsburgaren

tapizmalbec520

Kvällens vin för min del: En Tapiz Reserve Malbec (nr 6591, 111 kr) från producenten Fincas Patagónicas.

Jag är egentligen inte särskilt mycket för den här typen av extraherade viner med massor av syltig frukt, hög alkohol (14,5 procent i det här fallet), diskret syra och alltför mjuka tanniner. Men vin är ju en måltidsdryck och med rätt mat blir ett sådant vin perfekt!

Annons

Idag blev det hemgjorda hamburgare här: rökigt nötkött medium rare, rikligt med smörfräst lök, lagrad cheddarost, tomat, chilibéarnaise. Och det är precis sådan här mat Malbec behöver. Hade burgaren varit grillad hade kombon varit ännu bättre.

Ambitiöst och välgjort vin det här – och en riktigt käftsmäll: Härligt rostade toner, väldigt mycket björnbär och plommon plus en liten lätt kaffeton.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar