Hoppa till innehåll

Prisvärd toppchampagne att beställa hem

Idag tänkte jag tipsa om en riktigt grym champagne som tyvärr bara finns i beställningssortimentet, men som verkligen är ett underprisat fynd och klart värd att beställa. Nämligen Alfred Gratien Brut Classique (nr 79752, 299 kr). Den här champagnen görs på pinot meunier och chardonnay och bjuder på rejält fin fruktighet i kombination med elegans … Continued

alfred_gratien_brut
Idag tänkte jag tipsa om en riktigt grym champagne som tyvärr bara finns i beställningssortimentet, men som verkligen är ett underprisat fynd och klart värd att beställa. Nämligen Alfred Gratien Brut Classique (nr 79752, 299 kr).

Den här champagnen görs på pinot meunier och chardonnay och bjuder på rejält fin fruktighet i kombination med elegans och balans. Doft och smak domineras av citrus, lite rostat bröd och ganska mycket exotiska nyanser som persika och mango.

Kort och gott lysande vin för liten peng.

Testa även:
Storasyskonet till Brut Classique, nämligen Alfred Gratien Cuvée Paradis Brut (nr 7578, 599 kr), en vintagechampagne med fint djup och bra komplexitet. Till det här vinet används enbart de bästa möjliga druvorna och vinet lagras betydligt längre på jästfällningen, vilket ger toner av nötter, bröd, mogna gula äpplen och lite ljus choklad.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.